White Lord Jesus gjenoppstår

White Lord Jesus gjenoppstår

Foto: Agnete Brun / whitelordjesus.com

Andrej Nebb kalte dem for ”munker i kloakken”. Andre mente at White Lord Jesus var noe av det mest spennende, nyskapende og provoserende som i det hele tatt oppsto i norsk rock i første halvdel av åttitallet. Bandet vakte raskt oppsikt for sine konserter, og ga i 1984 ut tispors kassetten Amen, som leserne av musikkavisene Puls og Nye Takter kåret til årets uavhengige utgivelse det året.

Undergrunnsrock
Det er denne halvglemte norske undergrunnsklassikeren som nå for første gang blir gjort tilgjengelig på CD. White Lord Jesus var pionerer innen synth- og gothscenen Fotograf: www.whitelordjesus.comher hjemme, og skapte med enkle virkemidler en håndfull sanger som på samme tid var energiske og melodiøse, utfordrende og ambisiøse. Amen solgte svært godt til å være en egenfinansiert utgivelse på den tiden, men duoen led alt året etter den samme skjebnen som så mange bra band før dem: Å stange hodet mot en mur av fordommer og finansielle hindringer.

Den seksten spor lange CD-en White Lord Jesus inneholder alt bandet rakk å spille inn i løpet av en kort men hektisk karriere. Låtene er dels remikset, dels rekonstruert ut fra aldri utgitte demoinnspillinger, men gir likevel et autentisk inntrykk av hvordan norsk undergrunnsrock kunne fortone seg i første havdel av åttitallet.

White Lord Jesus inneholder også en helt ny White Lord Jesus-låt, spilt inn på direkten i studio, da medlemmene for første gang på tyve år møtte hverandre igjen i musikalsk sammenheng.

White Lord Jesus besto, og består av Thomas Robsahm (i dag filmprodusent, red.anm.) og Arvid Skancke-Knutsen (i dag Ballade-redaktør, red.anm.). Mandag 14. november kan de ses og høres på på Café Mono.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.