The Album – Bare nok et album

The Album – Bare nok et album

Salomonsen har holdt det gående siden 1967 og det er sånn sett ganske så imponerende. Hun er en meget habil sanger, la det være klart, så at hun har gjort det godt i Danmark er ikke ufortjent. Problemet med all musikk innenfor den radiovennlige pop / rock-sjangeren er at egenart og særpreg ofte må vike for glatt produksjon og velbrukt akkordbruk.

Slik er det også med The Album. Det meste her er ufarlig, koselig og med en mild melodiøsitet som er skapt for P4 og late ettermiddager med irriterende radioverter. Slike låter som gjør at du tar dem i mot med en lett takknemlighet fordi du slipper de neste fire minuttene med brautende og «coole» radiostemmer. Og det er i bunn og grunn ikke et godt utgangspunkt for ei plate.

Men til sitt bruk er dette selvsagt helt ålreit. Hvis man ikke stiller store krav til det som skal komme ut av høyttalerne, utover en god stemme og noen gode harmonier, så er The Album midt i blinken. Her er tretten (fjorten med bonusspor) greie poplåter, for det meste gitarbaserte, med en musikkdiva som innehar en viss tyngde og med musikere som aldri har spilt en note feil.

Hvis det er din bolle med suppe så er det servert.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har podkasten "Lars og Frode snakker om musikk" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.