Horn Of Plenty – Plenty med kvalitet

Horn Of Plenty – Plenty med kvalitet

Det er ikke slik at amerikanske Grizzly Bear overbeviser med en gang du møter dem. Tvert i mot bruker debutplaten deres Horn Of Plenty god tid på å bygge seg opp. Men har den først kommet inn i det hellige, les: playlisten din, rikker den seg ikke av stedet før den er kanonisert til stayer.

Først og fremst er det stemningen som vokser på deg. For Horn Of Plenty er en skive som, med sine rare instrumentkombinasjoner og pene sang traktert gjennom en grovkornet produksjonskvern, får det til å bruse lett i gammelt lo-fi-blod.

Referanser? Hva med et Kings Of Convenience live og elektrisk i en iglo, eller Nick Drake med lassevis av optimisme og merkelige lyder i ryggen? Eller kanskje Crosby, Stills & Nashs harmonering ikledd en småkald industrifrakk? Bare bilder selvsagt, men like fullt er de egnet til å beskrive denne platen.

Og som om ikke dette skulle være nok til å overbevise, så kommer kavaleriet inn på disc nummer to, som er en remiksdisc. Her blir Grizzly Bears i utgangspunktet gode låter pusset opp og tolket av en imponerende mengde indiekanoner, deriblant Dntel, Soft Pink Truth, Efterklang, Ariel Pink og Final Fantasy.

Alt i alt to plater med glitrende musikk.

NB! Grizzly Bear spiller sammen med danske Efterklang på Feber i Oslo torsdag 17.november

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.