Scroll To Top

Uimotståelig annerledes

Artister: Sjangre: , ,
Karakter

(Feber, Oslo – mandag 22. november 2005)
Foto: Einar Aslaksen

Det er på en måte vanskelig å trå feil, all den tid man er på veiene for å promotere årets definitivt beste plate. Og det er hva Yoni Wolf og hans tre medsammensvorne i livebandet Why? er i disse dager.


Elephant Eyelash er, i all sin ukontrollerbare annerledeshet, den perfekte popplate. At dette er musikk som klarer formateringen til livesettingen veldig bra, var noe vi fikk se tidligere i år da bandet med stor suksess gjestet Blå.

Spektakulær balanse
Og selv om konserten på Blå var steinbra, ble det denne gang hevet ytterligere et nivå opp. Låtene satt hakket bedre, settet var lurere bygget opp og detaljene i lydbildet kom til sin fulle rett.

Kapellmester Yoni Wolf styrte liveutgaven av Why? med stødig hånd og vekslet mellom nytt og gammelt materiale på en aldeles storslagen måte. At han også fant plass til de litt glemte Hymie’s Basement-perlene America Won og America Too, vitner om en musiker som kan kunsten å bygge opp settet med kløkt.

Sterk utvikling
Why? har tatt steget fra å fremstå som veldig spennende til å bli nærmest uskikkelig bra. Akkurat som at alle andre er så flinke som det er sømmelig å være, strekker Yoni Wolf seg enda litt lenger og er avantgardepopens fremste eksponent og nytenker. Nesten bare på trass. Et forseggjort og lettlikt trass, vel å merke.

Bli med på vinnerlaget
Det er befriende annerledes å delta på en Why?-konsert. Disse musikerne har et scenetekke og en måte å kommunisere på som er helt unik.

Og nettopp derfor er Yoni Wolf og bandet hans et absolutt uovertruffent liveopplevelse. Skulle du ikke innfinne deg neste gang de er i nærheten har du tapt, og det vil bli vanskelig å komme med på vinnerlaget igjen.

Om skribenten

Andreas Haslegaard

kommentarer