Scroll To Top

Bekymring for ny kopisperre

De omstridte løsningene for Digital Rights Management (DRM) som Sony BMG benytter seg av i USA kalles Extended Copy Protection(XCP) og fungerer ved at XCP-programvaren automatisk installeres og skjules dersom man spiller av albumet på en PC. Etter det kan ikke CD-en spilles med andre avspillere på maskinen. Den skjulte programvaren kan også gjøre maskinen sårbar for virus som benytter XCP-teknologi.

Kun utgivelser i USA
– Det er alvorlig at innholdsleverandører går til det skritt å installere skadelig programvare på forbrukernes datautstyr for å beskytte sine egne interesser, forteller Forbrukerrådets seniorrådgiver Torgeir Waterhouse på rådets hjemmesider. De ber nå Sony BMG Norway om en orientering.

Til nå er det kun utgivelser i USA som beskyttes med dette kopisperringssystemet, og om de har kommet til Norge er det eventuelt med bestillinger per post. Nå har imidlertid Sony BMG innført en pause i bruken av DRM-systemet.

Les mer om DRMForbrukerrådets hjemmesider der du også finner en liste over utgivelser med denne kopisperren: forbrukerportalen.no.

Om skribenten

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

kommentarer