Saved By Magic – En seig overdose Bjork

Saved By Magic – En seig overdose Bjork

Trommisen Brant Bjork har tidligere vært medlem av Kyuss og Fu-Manchu, samt vært en kjapp tur innom Queens Of The Stone Age. Gjennom dette og sine fem soloutgivelser i løpet av de siste seks årene har han skapt seg en liten legendestatus som trommeslager innen sjangeren stonerrock.

At mannen kan spille trommer er det da heller ingen tvil om. På Saved By Magic viser han dette til fulle og serverer en rekke energiske og heftige rytmeseksjoner. Disse er sammen med Bjorks litt sløye Lenny Kravitz-lignende stemme det som dominerer albumet. Saved By Magic er videre en plate der lydbildet er tøft og røft, ikke ulikt hans tidligere utgivelser, men noe mer gjennomført og bearbeidet denne gangen.

Som regel er Brant Bjorks trommer en integrert del av det noe psykedeliske, trege og monotone musikalske uttrykket på Saved By Magic, mens de innimellom bryter ut og skaper noen oaser av fri energi. Men det er litt for sjelden.

Det er altså til sammen 89 minutter av denne litt seige musikalske materien. Noe som kan bli litt i meste laget. Hver for seg, og i mindre grupper, er imidlertid flere av låtene en fryd. Men han drar strikken altfor langt til at det frister å høre albumet i ett.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.