Duets – Fint hvileskjær

Duets – Fint hvileskjær

2005 har virkelig vært Ane Bruns år her hjemme i Norge. Først med suksessplata A Temporary Dive, deretter en rekke vellykkede konserter landet rundt, og nå med Duets som har debutert på VG-lista med en andreplass – like bak Madonna.

Det kan nesten kalles dristig å gi ut to album på drøyt ni måneder. Nå er ikke det den eneste grunnen til at Duets står i fare for å komme litt i skyggen av Temporary Dive. Den er rett og slett ikke like god, den fremstår mer som et trivelig hvileskjær i Ane Bruns musikalske karriere.

Konseptet med å invitere en rekke musikere fra ulike land med ulik musikalsk bakgrunn er spennende, og vel verdt en nærmere titt. Innimellom er det da også noen perler på Duets, og det er heller ingen reelle nedturer å spore her. Det eneste måtte i så fall være at låtene blir litt for like hverandre.

Blant de beste duettene på albumet bør Across The Brige med Ellekari nevnes. Dette er en meget forsiktig – nærmest sped – låt akkompagnert av et enslig piano. Nevnes bør også radiogjengangeren Song No. 6, som hun gjør sammen med Ron Sexsmith, og Sam Brown-låten Stop som tolkes på en heldig måte i tospann med Liv Widell.

Det er med andre ord ingen grunn til å se frem mot neste Ane Brun-stunt med annet enn glede og forventninger.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.