Scroll To Top

Lys I Mørke – Tam julesamling

Karakter

Men det blir jo både ufint og fullt av jantelovske holdninger, selv om kanskje er riktig i dette tilfellet. Det like spennende med disse skuespillerne på plate, som det med teater på film.

Og uansett hvor teknisk vellykket dette er, klarer ikke denne platen å fange interessen hos lytterne. Og det skal det litt til å unngå, for her fremføres det låter med gode og sterke tekster, blant annet Romjulsdrøm av Alf Prøysen og Engler I Sneen av Ole Paus.

Men de nevnte låtene har vi hørt finere ved tidligere anledninger, vi har også hørt Oslo Gospel Choir bedre, og alt i alt er det ikke så mange lys å finne i mørke her.

Lysest er muligens Himlen I Min Favn med Mia Gundersen som solist, hun lykkes da også generelt noe bedre enn Bjarte Hjelmeland.

Lys I Mørke kan kanskje snurre og gå i bakgrunnen mens man sysler med juleforberedelsene i år, den er tross alt en klassisk juleplate, men neste år blir den ikke hentet frem igjen. Til det er den nemlig for pregløs og lite spennende i fremførelsen, disse låtene har hørt bedre utgaver av på mange tidligere juleplater.

Nå skal det sies at dette er musikk som hører mer hjemme i et liveformat. Der kommer stemningen fra koret og solistenes kvaliteter på scenen bedre frem enn det gjør på en plate.

Om skribenten

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

kommentarer