Lys I Mørke – Tam julesamling

Lys I Mørke – Tam julesamling

Men det blir jo både ufint og fullt av jantelovske holdninger, selv om kanskje er riktig i dette tilfellet. Det like spennende med disse skuespillerne på plate, som det med teater på film.

Og uansett hvor teknisk vellykket dette er, klarer ikke denne platen å fange interessen hos lytterne. Og det skal det litt til å unngå, for her fremføres det låter med gode og sterke tekster, blant annet Romjulsdrøm av Alf Prøysen og Engler I Sneen av Ole Paus.

Men de nevnte låtene har vi hørt finere ved tidligere anledninger, vi har også hørt Oslo Gospel Choir bedre, og alt i alt er det ikke så mange lys å finne i mørke her.

Lysest er muligens Himlen I Min Favn med Mia Gundersen som solist, hun lykkes da også generelt noe bedre enn Bjarte Hjelmeland.

Lys I Mørke kan kanskje snurre og gå i bakgrunnen mens man sysler med juleforberedelsene i år, den er tross alt en klassisk juleplate, men neste år blir den ikke hentet frem igjen. Til det er den nemlig for pregløs og lite spennende i fremførelsen, disse låtene har hørt bedre utgaver av på mange tidligere juleplater.

Nå skal det sies at dette er musikk som hører mer hjemme i et liveformat. Der kommer stemningen fra koret og solistenes kvaliteter på scenen bedre frem enn det gjør på en plate.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.