25 år siden Lennon ble drept

25 år siden Lennon ble drept

Født 9. oktober i Liverpool, død 8. desember 1980 i New York. I mellomtiden klarte John Lennon å markere seg som en av de mest innflytelsesrike musikerne i forrige århundre, om ikke den mest innflytelsesrike. I den lille europeiske utposten Norge fins det i dag knapt en person som ikke har et forhold til musikken hans.

Mannen som i dag minnes hadde en spennende og turbulent karriere som solomusiker, men huskes selvfølgelig best som frontfigur i historiens største rockeband. For oss som ikke er gamle nok til å huske The Beatles kan det fremstå som overraskende at bandet kun holdt det gående i syv år, fra 1963 til 1970. Det forteller om en meget intens periode der standarden ble satt for all fremtids rockeband.

På denne dag for 25 år siden, da John Lennon var på vei hjem fra platestudio i New York, ventet Mark David Chapman på han ved hans hjem og skjøt han med fire dødelige pistolskudd.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.