Det perfekte kollektiv

Det perfekte kollektiv

(John DEE, Oslo – mandag 9. desember 2005)
Foto: Einar Aslaksen

Om Broken Social Scenes monumentale solskinnspop låter vidunderlig på plate, blir det enda bedre fra scenekanten. Egentlig er det rart at så mange instrumenter og utøvere kan forenes i en varm og vennlig popmusikk. Men de får det til på et vis, og resultatet er blendende bra.

En positiv overdose
Fascinerende er det også hvordan gruppens medlemmer går av og på scenen, etter hvert som låtene de skal bidra på kommer og går. Broken Social Scene er som et miniøkosystem, der hver enkelt bestanddel har tilmålt tid på å briljere på. Konserten blir derfor en fartsfylt affære, der nivået veksler mellom det veldig bra og det perfekte. Men skal man trekke for noe, må det bli at nesten to og en halv times samlet spilletid er litt i overkant.

Det perfekte kollektiv
Vi kan kanskje enes om at Broken Sosial Scene er det perfekte kollektiv. Alle bidrar med litt, og alle jobber sammen mot et overordnet mål, som i dette tilfellet er å lage brillefin, uimotståelig popmusikk. Det var veldig hyggelig å se dem på en liten scene, vel vitende om at de meget vel kan selge ut større saler enn John DEE ved neste korsvei. Velkommen tilbake skal dere uansett være!

PS! Verdt å merke seg er også supportbandet The Most Serene Republic, som er labelbuddys med Broken Social SceneArts & Crafts. Gruppen figurerer i det samme poplandskapet som kollegene sine, men har likevel et helt særegent uttrykk på gang.

PS2! Følg med på Panorama i dagene fremover for et intervju med Broken Social Scene!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.