See You On The Other Side – Korn på gyngende grunn

See You On The Other Side – Korn på gyngende grunn

Korn er ute med ny plate, og som vanlig raser debatten om hvorvidt bandet bør fornye seg, holde på gamle oppskrifter eller rett og slett legge opp. I forkant av denne utgivelsen har bandet lovet forandringer, og det får vi til gangs. Jonathan Davis synger atskillig mer enn tilfellet var på forgjengeren Take A Look In The Mirror. Man har slengt inn noen industrielle elementer her og der, og Fieldys bass er ikke lenger av det buldrende slaget. Enkelte har muligens latt seg sjokkere av førstesingelen Twisted Transistor. Vel, dette er ingenting i forhold til andre låter på See You On The Other Side.

Den nye miksen fungerer bra på enkelte spor som Throw Me Away og til dels Open Up. Men med hele 14 spor tar Korn seg vann over hodet, og leverer en plate stappet med halvgode låter. Et viktig spørsmål er i hvilken grad savnet av gitarist Brian «Head» Welch har påvirket dette albumet. Nå som han har gått over til å bli en fulltids jesusdyrker, mister Korn en viktig del av lydbildet som gjorde bandet så karakteristisk. De småabsurde soloene er borte, noe som fører til at den klaustrofobiske Korn-lyden er som sunket i jorden. Og med kun én gitarist forsvinner mesteparten av trøkket vi kjenner fra bandets tidligere utgivelser.

Etter første gjennomlytting fortoner See You On The Other Side seg som en meningsløs utgivelse. Men som med Korn-utgivelser flest vokser albumet relativt raskt, til tross for at det aldri når de helt store høyder. Likevel sørger høydepunkter som Liar, med både sekkepipe og klassisk Davis-scat, samt Hypocrites og Throw Me Away for at bandet fortsatt klamrer seg til tittelen som et av vår tids viktigste metallband.

NB!: Dette albumet er kopibeskyttet til langt opp etter ørene.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.