Scroll To Top

Dropper festivalstøtten til de store

Foto: Nils F. Skumsvoll

Norsk Kulturråd har offentliggjort listen over artister og festivaler som mottar støtte i 2006. Der droppes altså de store rockefestivalene til fordel andre og mindre festivaler.

De berørte festivaler er naturlig nok skuffet. – Dette føles som å bli straffe for å lykkes, sier Sten Randers Fredriksen fra Norwegian Wood til Aftenposten. Festivalen har etter år med underskudd nylig klart å betale ned gammel gjeld.

Fotograf: Nils F. Skumsvoll

Mer til de små
Mens de nevnte festivaler mister sin støtte, legger Kulturrådet noen nye navn til sin liste over festivaler som mottar støtte. Blant dem er Insomniafestivalen, Slottsfjellfestivalen, Storåsfestivalen og Trænafestivalen.

Totalt får musikkfestivalene med populærmusikk økt sin støtte, fra 4,4 millioner i år til 5,4 millioner i 2006. For en komplett oversikt over festivaler som mottar støtte, se listen på Kulturrådets hjemmeside (pdf).

For listen over andre konsertarrangører og artister som får turnéstøtte se kulturrad.no.

Om skribenten

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

kommentarer