Scroll To Top

A Thousand Incidents Arise – Intens duo

Karakter

Australske Anthony Burr og islandske Skùli Sverrisson har nå jobbet sammen som duo i ti år. Men også hver for seg har de gjort spennende ting, og de har slått sine kreative krefter sammen blant andre Laurie Anderson, Jim O’Rourke, Blonde Redhead, Ryuichi Sakamoto, Alvin Lucier, John Zorn, La Monte Young og David Sylvian.

Og nettopp post-Japan-versjonen av David Sylvian er noe Anthony Burr & Skùli Sverrissons musikk slekter på. Det vil si, det er ingen sang her, og det er heller ikke mye av den tilgjengeligheten Sylvian på en god dag kan vise frem. Det er iskald minimalisme som gjelder, og det fungerer godt.

A Thousand Incidents Arise er som en intens stirrekonkurranse, der det aldri blir kåret en klar vinner. Burr og Sverrissons talenter brytes mot hverandre, og resultatet er et nedstrippet og hypnotisk annerledes lydbilde. Melodiene, i den grad man kan kalle dette melodiøst, er enkle og detaljfokuserte. Men summen av lydene som utvinnes er likevel sterk og krevende, og det er derfor fullt mulig å bli bråmett på denne intenst utfordrende minimalismen. Men som et hvileskjær fra alskens overlessende popkomposisjoner, er dette en erfaring verdt å ta meg seg.

PS! Platen kan du kjøpe her.

Om skribenten

Andreas Haslegaard

kommentarer