Catch That Totem! – Elementær oppsummering

Catch That Totem! – Elementær oppsummering

Bak navnet Alog finner vi Espen Sommer Eide og Dag-Are Haugan. De har gitt ut tre album sammen, henholdsvis Red Shift Swing, Duck Rabbit og Miniatures. Alle sammen utgitt på det prikkfrie plateselskapet Rune Grammofon, før de nå samler trådene på Melektronikk med skiva Catch That Totem!.

For dette er å regne som et oppsamlingsheat for duoen. Perioden samleren spenner om er 1998 – 2005, og tar for seg tidligere ukjente låter, remikser duoen har gjort for blant annet Kim Hjortøy, italienske Slow Motion og sveitsiske Velma. Låta Alog remikser for sistnevnte, tittelkuttet Catch That Totem!, er strengt tatt mer en coverlåt enn en remiks, ettersom duoen selv tilfører en egen tekst, som de også synger, til denne versjonen. Det er også funnet plass til noen helt nye spor, som for eksempel den lystige, men krevende Walk The Earth.

Denne meget talentfulle duoen viser på Catch That Totem! at den gjennom syv år har etablert et egenartet sound det er vanskelig å bli klok på. For mange acts kunne det vært negativt, men for Eide og Haugan betyr det bare at de lager musikk som vokser mer med deg, enn fra deg. Deres krumspring trekker veksler på legendariske band som blant annet This Heat, Faust og Can, og det på en overbevisende og stilsikker måte.

Kjenner du ikke til dette prosjektet fra før av, er de 55 minuttene denne platen varer en ypperlig inngangsport til deres univers. Er du i det hele tatt opptatt av bredden i norsk musikk, vil du finne denne samleren interessant.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.