Lille Messias – Vakker, naken jul

Lille Messias – Vakker, naken jul

I 1996 ga Åsne Valland Nordli ut Julekvad på Kirkelig Kulturverksted, en noe utradisjonell juleplate preget av det unge sangtalentets overbevisende kveding. Fremdeles står denne utgivelsen som en av de flotteste juleplater undertegnede har vært eksponert for, og som hentes frem hvert år på denne tiden.

Lille Messias er kanskje en like vakker plate, men i sin relativt nakne form, kun akkompagnert av Kristin Skaares flygel, uteblir noe av julestemningen som Nordli trakterte med stor innlevelse og overbevisning for ni år tilbake.

Stemmen er utvilsomt minst like sterk som sist, men folketonepreget som gjorde hennes juleplate spesiell da, kommer ikke tydelig nok frem her. Særpreget er med andre ord noe svekket. Åsne synger likevel nydelig, og platen er utvilsomt en vakker liten hyllest til jesusbarnet, som tross alt julen egentlig handler om.

De mer tradisjonelle julesangene som O, Helga Natt, Nu Tändas Tusen Juleljus og Det Hev Ei Rose Sprunge er de sporene som først og fremst bidrar til å sette lytteren i julemodus. De øvrige bidragene er også på en eller annen måte relatert til julen, dog ikke like kjente og kjære, selv om aktører som Cornelis Vreeswiijk. Erik Hillestad og Carola Häggkvist bidrar på kompinist- og tekstforfattersiden.

Lille Messias bæres først og fremst frem av Åsne Valland Nordlis unike stemmeprakt, deretter av Kristin Skaares tangering av flygelet. Oppsummert er dette vakkert, men egentlig ikke så fryktelig mye mer. Men har du planer om å bare gå til innkjøp av én juleplate i år, så la det heller bli denne enn Absolute Christmas.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.