Stick Music – Kompliserte Clogs

Stick Music – Kompliserte Clogs

Clogs er et samarbeidsprosjekt innen avantgarde-improvisasjon mellom musikerne Thomas Kozumplik (perkusjon) Rachael Elliott (basun), Padma Newsome (fiolin og vokal) og Bryce Dessner. Dessner er også kjent som førstegitarist i det meget gode rockbandet The National, som tidligere i 2005 gav ut skiva Alligator til stor jubel også her i Panorama.

Stick Music er en avansert affære. Det må nesten bli slik, tatt i betraktning hvordan gruppen skriver låter. De spiller sammen live og vrenger ut sine innspill, før Padma Newsome arrangerer det sammen til et helhetlig uttrykk. På denne platen henter de fire grunnmedlemmene også inn hjelp fra flinke folk som Erik Friedlander (cello), Tim Feeny (perkusjon) og Jennifer Choi (fiolin).

Og det er samkjøringen som er det aller beste med denne platen. De mange ideene braker sammen og danner et stille og melankolsk, men ekstremt intenst uttrykk. Kvartetten trekker oss med inn i en verden av leken improvisasjon og krevende melodier. Det vil si musikk som aldri står stille, men som utvikler seg jo mer tid du bruker i dens nærvær.

Skulle du gå lei av å lete etter den dypere meningen i låtene, kan du alltids lene deg tilbake og bli trollbundet av ferdighetene musikerne er i besittelse av. De er så vanvittig drevne instrumentalister, at du ikke kan annet enn å bli paff der du sitter. Så flinke er de, at Stick Music står i konstant fare for å bikke over i det nerdete. Men heldigvis blir det bare med faren, og førti minutter med gode musikalske opplevelser er garantert hver gang platen spilles.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.