Duets: The Final Chapter – Likblek gravskjending

Duets: The Final Chapter – Likblek gravskjending

Det er liten tvil om at The Notorious B.I.G. var en av tidenes beste rappere. Debutplaten hans, Ready To Die fra 1994, er en klassiker innenfor hip hop-segmentet, og en nødvendighet i en hver respektabel platesamling. Andreplaten, den doble Life After Death (1997), var en fin, om noe ujevn oppfølger, før Born Again rundet av katalogen post morten i 1998.

Men nå har The Notorious B.I.G. vært død en stund, og han har derfor naturlig nok ikke laget noe nytt. Men dette er tydeligvis av underordnet betydning for de katalogansvarlige. For nå foreligger Duets: The Final Chapter der tidligere ubrukt B.I.G.- materiale, i høyest varierende kvalitet, blir lappet sammen med splitter nye bidrag fra blant andre (det er mange flere) Jay-Z, Nas, Mary J. Blige, Faith Evans, R. Kelly, T.I., Diddy, Eminem, Twista, Missy Elliott, The Clipse, Snoop Dogg og Scarface.

Og med så mange gjester som skal si sitt, er det ikke nødvendigvis store greiene Biggie trenger å bidra med. Denne klipp-og-lim-metoden gir en lite dynamisk helhet. Og når The Notorious, med sin ruvende rimspytting først slipper til, høres han særdeles inneklemt ut.

Dessverre for legendens ettermæle er Duets: The Final Chapter derfor også bare unntaksvis anstendig og hedrende. Selv om gjestene er mange og gode, sitter man som lytter igjen med en morbid og ekkel følelse. Mest fordi det låter som et sammenrasket hastverksarbeide. Grensen for gårdighet, og med det viljen til gravskjendig for å få fingrene i et par sekker med kvikke dollars, skulle altså gått lenge før denne skiva ble en realitet.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.