Samarbeider om EP

Samarbeider om EP

Foto: bPop (promo)

Ideen om et samarbeid mellom disse motpolene i norsk musikkliv til et åtte manns sterkt musikalsk eksperiment kom på Øyafestivalen i 2004. Da var det to trommeslagere, en fra WE og en fra Myerz som møttes på backstageområdet på Øyafestivalen.

Smarte trommiser
De var begge enige om at Led Zeppelins John Bonham var Gud, og at trommiser egentlige er ganske smarte, men at de definitivt ikke er musikere.

Derfra stilte de seg spørsmålene: Hvorfor ikke slå hodene sammen og bli et mangehodet troll for en stakket stund? Rett og slett for å gjøre folket en tjeneste og for å spre glede og livslyst til en sårt trengende nasjon? Og sist men ikke minst; flest mulig trommer og trommiser på en scene uten at det blir trommeklinikk av det?

Sommeren 2005 gjeste bandene hverandre sporadisk på festivaler der de begge spilte. Og samme høst møtte bandene i WEs musikalske oase Hangaroundsounds i Oslo der de etter to intense døgn ente opp med låtene Sky Is The Limit og Deepred.

Singelen Sky Is The Limit har den siste tiden fått en del spilletid på radio og 13. februar kommer altså EP-en med samme navn.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.