Jacket – Pen debut

Jacket – Pen debut

Kristiansanderen Marte Wulff har bodd i hovedstaden de siste seks årene, i denne perioden har hun blant annet vært fast medlem i Thom Hells band, The Love Connection der hun har gjort seg bemerket både på plate og live.

Noen er nok også kjent med Wulff gjennom låten Carousel (Of Love), som ble benyttet i en TV-reklame for klær i sommer, samt spilt en del på radio. Carousel (Of Love) er fin, men den er langt fra albumets beste bidrag. For det står de to innledende sporene for. Singelen Run og Lady er to vellykkede poplåter som viser at Marte Wulff har god meloditeft, bedre enn hva som vanligvis er å finne hos en gjennomsnittlig platedebutant.

Run er ikke ulik musikken til nevnte Thom Hell, som da også er med som korist. Stille, rolig og med Wulffs behagelige vokal i sentrum. Dette er også en av flere låter der hun viser at hun behersker kunsten å blande inn klassiske instrumenter som cello og fiolin.

Lady er noe mer pompøs og fyldig i lydbildet – og det er lett å bli minnet om Leonard Cohen for tjue år siden. Dette fyldige lydbildet med piano, gitar, strykerinstrumenter og koring fortsetter på et par av de neste sporene, mens resten av låtene er enklere i uttrykket med kun gitar eller piano sammen med Wulffs stemme.

Det er pent og fint hele veien, og innimellom treffer Wulff spikeren på hodet og griper lytteren med sin musikk. Andre ganger kan imidlertid låtene fremstå som litt lite spennende og noen av innslagene kunne med fordel vært droppet fra denne debuten.

Men alt i alt har Norge fått nok en såkalt syngedame som med sin musikk helt sikkert vil nå ut til, og glede, en del av oss i tiden fremover.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.