Wilson Pickett er død

Wilson Pickett er død

Wilson Pickett ble født 18. mars 1941 i Prattville, Alabama, USA. Han vokste opp i Detroit der han sang med flere av byens soul og R & B-grupper. Hans første hit var I Found A Love med gruppen The Falcons i 1962, dette markerte også starten for han innholdsrike solokarriere.

Noen av de største hitlåten kom i samarbeid med gitaristen Steve Cropper, og låter som Mustang Sally, Land Of A 1.000 Dances og In The Midnight Hour står igjen som høydepunkter. Både for Pickett og for soul og R & B-musikken.

Wilson Pickett var sammen med blant andre Aretha Franklin en av de fremste representantene for den såkalte Memphis Sound, en litt råere form for R & B enn det for eksempel artistene på plateselskapet Motown sto for.

Pickett døde av hjerteattakk på et sykehus i Virginia etter å ha slitt med sykdom det siste året.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.