For stort prisdryss?

For stort prisdryss?

Foto: Promo

Soulartisten Sofian vant som kjent Alarmprisen på lørdag, mens Heroes & Zeros gikk seirende ut av Urørtfinalen samme kveld. Med det har de fått hvert sitt karriereløft, og vi andre har fått anledningen til glede oss med dem, eller debattere hvem andre som ”egentlig” burde vunnet. Fokus og en plass i rampelyset får de i alle fall – om ikke annet frem til neste helg og Spellemannprissirkuset.

Alarm + Spellemann = sant?
Frem mot Alarmprisutdelingen har vi også fått en debatt om hvorvidt man trenger både Alarm og Spellemannprisen, og om det er for mange kategorier i hver av dem til at noen legger merke til og bryr seg om hvem som vinner.

Motforslaget går ut på å ”spisse” prisene med langt færre kategorier. Med for eksempel to Alarmvinnere skal man få fult fokus på disse, og artistene vil få et salgsmessig løft, noe de ikke nødvendigvis gjør i dag.

Selv om Purified In Blood ikke skulle få en betydelig vekst i platesalget, eller konsertinntektene, etter å ha vunnet Alarmprisens kategori for Årets Liveband kan man regne med at både bandet og fansen setter pris på anerkjennelsen. Og man kan til og med håpe på at bandene som mottar prisen stekker seg litt ekstra i fremtiden, og blir bedre.

En anerkjennelse som Alarmprisen utgjør bør bety noe for et band selv om Akersgata ikke slenger opp store fargebilder av dem og platesalget skyter i været umiddelbart.

Barneplate + metal = usant!
Skulle man droppe store deler av underkategoriene i Alarm vil det i alle fall føre til at vi får en ny norsk musikkpris – for selvfølgelig vil, og må, noen kåre årets beste metalband, popband, nykommer og så videre.

Når det gjelder sammenslåing med den litt tregere storebroren Spellemannprisen, der de har kategorier som Årets Barneplate og Danseorkester, så sier det seg selv at Norge trenger en stor musikkpris med noe mer ”rocka” preg.

Liten og lykkelig
Helgens andre prisbegivenhet, Urørtfinalen, klarer den seg fin-fint i rollen som det lille, men effektive karrierespringbrettet. Det er heldigvis ikke kommet forslag om å spisse eller fusjonere denne utdelingen ennå.

Etter all oppmerksomheten Heroes & Zeros har fått i det siste skal det bli spennende å se resultatet av prispengene – EP-en de bebudet skulle komme etter lørdagens seier. Kan være de til og med klarer å selge litt.

Skulle du være blant de som ikke har fått med deg vinnerne i Alarm og Urørt, her er listene:

Urørt:
Rekkefølgen etter avstemningen:

1. Heroez & Zeros
2. Strawberry Sandness
3. Bellman
4. The Fernets
5. Monomen
6. DonkeyBoy
7. Desperado
8. Caddy
9. Orangebox
10. Herreløse

Alarmprisen:

Hovedprisen: Sofian
Rock: MadrugadaThe Deep End
Pop: Ane BrunA Temporary Dive
Metal: El CacoThe Search
Hiphop: PaperboysWhen Worlds Collide
Frimusikk/electronica: CloroformCracked Wide Open
Klubb: RöyksoppThe Understanding
Jazz: ShiningIn The Kingdom Of Kitch
Låt: MadrugadaThe Kids Are On High Street
Live: Purified In Blood
Årets nykommer: Mira Craig
Årets video: CastProblembarn
Årets turnepris: Serena-Maneesh
Årets blodfan: Henning Klokkeråsen Kaizers Orchestra

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.