Cigars – Unorskt god lo-fi

Cigars – Unorskt god lo-fi

Rockettothesky står for moderne lo-fi, og det på en måte vi ikke hører for ofte her hjemme. Hun er naiv og selvsikker på et troverdig vis, man skulle nesten tro hun var fra et ”ekte” popland. Hun høres svensk ut – og det er et kompliment.

Så er da heller ikke undergrunnsmusikken hennes et resultat av bare den norske musikkscenen. Jenny Hval har i flere år spilt i Melbourne-bandene iPanic og Folding For Air mens hun bodde i det hun omtaler som sin andre hjemby. Lyden av alternative og skjeve Melbourne er lett å høre på denne utgivelsen.

Et annet band med Melbourne-tilknytning, Architecture In Helsinki, er også naturlig å trekke frem for å beskrive tittelsporet Cigars. En leken og lett låt, med den samme lystighet og underliggende energien som Architecture In Helsinki, dog med et langt enklere lydbilde. Piano og noen beskjedne perkusjonsinstrumenter er alt som backer opp vokalen, som til gjengjeld brukes både variert og spennende.

De andre låtene har noe mindre energi og lystighet, men fortsatt plenty av følelser og stemninger. På I Stepped On A Toothbrush beveger hun seg i et enkelt singer / songwriter-landskap, der hun ikke bruker helt de samme redskapene for å navigere seg som den gemene musikerhop. Og med det får landskapet fort en ny og spennende form.

A Cute Lovesong, Please snur helt om og leker hemningsløst med worldmusikken, kun støttet av en hel del ”selvkoring” og klapping. Et eksperiment som faller litt igjennom og blir litt i overkant monotont. Og selv om den bare varer i drøye to minutter virker den nesten for lang.

God Is Underwater avslutter det hele med skjør og enkel vokal, akkompagnert av en ditto akustisk gitar. Nok en gang spiller hun på de riktige strengene, om enn på en noe skjev og uriktig måte. Og resultatet kryper inn under huden på lytteren.

Jenny Hvals viktigste redskap er hele tiden stemmen, som er vakker på en litt uren måte, noe som får det hele til å virke ekte og spennende. Med EP-en Cigars leverer hun årets mest spennende norske utgivelse så langt.

NB! Dersom du ønsker å skaffe deg denne demoen må det tas kontakt via
www.rockettothesky.com
.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.