Svensk stjerneskudd innfridde på Blå

Svensk stjerneskudd innfridde på Blå

(Blå, Oslo – fredag 27. januar 2006)
Foto: Thomas Olsen

Fotograf: Thomas OlsenTidligere i uken slapp Jenny Wilson sin solodebut Love And Youth i Norge. En plate som jevnt over ble godt mottatt hos kritikerne, også i herværende magasin. Tidligere har hun blant annet figurert i undergrunnsbandet First Floor Power og bidratt på The Knifes You Take My Breath Away.

Overbeviste stort
Under fredagens konsert ble hun møtt av en mer eller mindre fullsatt sal. Hun lot ikke sjansen gå fra seg og sjarmerte de fremmøtte med stor overbevisning og ditto innlevelse. Til tross for sin fortid i det relativt skranglete lo-fi-bandet First Floor Power, viste Jenny Wilson seg her som en dame med langt mer sofistikert fremtreden. Showet var likevel ikke av den overveldende sorten, men hovedpersonen gjorde en strålende figur under hele settet.

I tillegg til utsøkt fremføring av det sterke låtmaterialet, skal Jenny ha bonuspoeng for at hun kommuniserte godt med sitt publikum. I det hele tatt var stemningen god på Blå hele kvelden, noe som tydelig også smittet over på de mange fornøyde konsertgjengerne.

Fotograf: Thomas Olsen

Valuta for pengene
Med tanke på at albumet kun har vært tilgjengelig i kort tid for norske platekjøpere, er heller tvilsomt om samtlige i salen har hatt anledning til å gjøre seg kjent med alle låtene til Jenny Wilson. Men dette synes absolutt ikke å sette en demper på showet hun serverte fra scenen. For om ikke materialet foreløpig er på allsang-nivå, vil det ikke forundre om nettopp det vil være tilfelle neste gang Wilson avlegger Oslo et besøk. De tilstedeværende fikk i hvert fall utvilsomt mye valuta for billettprisen, som lå på godt under hundrelappen.

Alt i alt ble dette en særdeles hyggelig, og for noen sikkert litt overraskende kveld på Blå, med en artist på scenen som tidvis viste tendenser til å fullstendig kunne bergta et nysgjerrig men oppvakt publikum.

NB! Panorama kommer tilbake med intervju med Jenny Wilson. Følg med…

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.