Grandaddy pensjoneres

Grandaddy pensjoneres

I et intervju med tidsskriftet Pitchfork tidligere denne uken, avslørte vokalist og keyboardist Jason Lytle at Grandaddy skal oppløses.

Ifølge Lytle har bandet gradvis erodert, og at dette derfor var et naturlig tidspunkt å bryte opp. Mot slutten av mai slippes det som blir Grandaddys siste album, The Fambly Cat. Bandet kommer ikke til å legge ut på turne i etterkant av dette albumet.

Grandaddy ble etablert i California i 1992, og det kreative og kommersielle gjennombruddet kom fem år senere med albumet Under The Western Freeway. I 2000 kom The Sophtware Slump, som av mange regnes som bandets store høydepunkt, og som ble utropt som årets album av Panorama-staben det året.

Oppfølgeren Sumday fikk derimot en mer lunken mottakelse da den kom ut i 2003. Fjorårets minialbum Excerpts From The Diary Of Todd Zilla fikk derimot mye ros av Panoramas anmelder.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.