Scroll To Top

Tilbake på topp ti

Artister: Sjangre:

Foto: Universal Music (promo)

Det er med tittelsporet fra bandets nyeste album, som ble godt mottatt hos britiske kritikere, som sørger for den bragden. Analogue (All I Want) går denne uken rett inn på tiende plass på den offisielle britiske singellisten UK Top 40, som høyeste nykommer på listen. Sist gruppen var blant de ti mest solgte i Storbritannia var i mars 1988, da med Stay On These Roads som da nådde femte plassen på listen.

Hit nummer sytten
Med Analogue (All I Want) har dermed a-ha fått sin syttende hitlåt i Storbritannia, langt mer enn noe annet norsk navn. Sist de var inne på listen var i juni Fotograf: Universal Music2000, da med Summer Moved On, som ikke nådde høyere enn 33. plass. The Sun Always Shines On TV er fremdeles den eneste førsteplassen gruppen har oppnådd i Storbritannia. Det skjedde i desember 1985.

Til opplysning bør det også nevnes at a-ha også går rett inn på den britiske albumlisten denne uken. Analogue debuterer på 24. plass i sin første uke. For øvrig har a-ha aldri gått helt til topps på UK Top 40 Albums, men gruppens tre første album nådde alle andre plass.

Sjelden kost
Det er ikke hverdagskost å se norske utøvere gjøre det skarpt på britiske hitlister. Sist en norsk artist var blant de ti mest solgte i Storbritannia var i mars 200, da Lene Marlin nådde femte plass med Sitting Down Here. Totalt har hun hatt tre låtter på listen. De nybrakte Spellemann-vinnerne i klassen Beste Pop, Röyksopp, har til sammenligning totalt vært inne på UK Top 40 fem ganger, men aldri nådd høyere enn til 16. plass, noe de klarte med Eple i 2003.

Om skribenten

kommentarer