Gloria International Garage Rock Club! – Gode, gamle Gloria

Gloria International Garage Rock Club! – Gode, gamle Gloria

Gloria er en rockeklubb startet i 2003 i Frankrike, nærmere bestemt i Paris. Etter at Sky Saxon og The Seeds åpnet rock’n’roll-showet, har det ballet på seg med kvasse band som har opptrådt på klubben. Og blant de mange som har tjent sine ølpenger der finner vi The Fleshtones, The Von Bondies, The Nomads, The Barracudas, The Soundtrack Of Our Lives og ikke minst, våre egne The Jessica Fletchers.

Nå foreligger det en samler med låter som har blitt yndlinger i løpet Glorias levetid. En del av bidragene er hentet fra katalogen til band som har spilt der live, mens andre med i egenskap av å være sikre floor fillers på stedets dansegulv. The Hives, The Come Ones, Baby Woodrose, The Dirtbombs, The Flaming Sideburns, The Datsuns, The D4, The Soundtrack Of Our Lives, The Barracudas, The Mooney Suzuki og 5.6.7.8’s er blant de 24 bidragsyterene på denne molotovcocktailen av en samleplate.

Sist nevnte gruppe serverer oss en fresende versjon av Harlem Shuffle, et kutt som definerer denne platen presist og godt: raskt, ukomplisert og herlig dansbart. Skulle du ikke være så tussete etter dans, så er det rom for taktfast nikking også. Det skorter med andre ord ikke på kruttet her, noe som resulterer i en god time med konstant rocksjokk.

At mange av sangene er rariteter, hentet fra syvtommere eller annet vanskelig tilgjengelig materiale, taler for dens viktighet som en seriøs skivesamling. Også ser den jo grisetøff ut da, med pappcover og det hele. Er du glad i rock, er det ingen vei utenom denne skiva, gitt.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.