Kaizers slipper liveplate

Kaizers slipper liveplate

Live At Vega er Kaizers Orchestras første livealbum og like mye et statement som et norsk musikkhistorisk manifest”, skriver plateselskapet EMI i en pressemelding i dag.

Allsang på dansk!
De skriver videre: ” Live At Vega er beviset på hvor langt et alternativt og innovativt band som synger på brei norsk dialekt kan nå ut, ikke bare i vårt hjemland Norge, men også utenfor landets grenser. Man må nesten ha vært der for å tro at det er sant når frontmann, Janove på et hvilket som helst tidspunkt i den to timer lange konserten legger fra seg mikrofonen og det danske publikummet tar over med allsang!

Opptaket ble gjort på konsertstedet Vega i København og var den trettiende og siste konserten på europaturneen høsten 2005. Settlisten satt som støpt og det ekstremt dedikerte danske publikummet var i ekstase.”

Vega er et gammelt teater som tar 1500 mennesker på to nivåer med galleri.
– Vi har gjort våre topp fem beste konserter i karrieren på nettopp Vega, så derfor skal vårt live album være derfra, sier vokalist og frontmann Janove Kaizer.

Live At Vega vil inneholde ni spor fra det siste albumet Maestro som i skrivende stund er i ferd med å nå platinastatus her i Norge. I tillegg inneholder albumet det beste fra både Ompa Til Du Dør og Evig Pint.

Markant liveband
Det er nettopp som liveband Kaizers oppnådde sitt sensasjonelle gjennombrudd sensommeren i 2001 med tidenes mestselgende debut i genren alternativ rock på norsk. Albumet Ompa Til Du Dør nådde 100 000 solgte og suksessen hadde kun å gjøre med et aldeles forrykende liveshow, fremført med den største autoritet og naturlig unorsk selvsikkerhet. Bandet la ut på veien og gjennomførte rundt 150 konserter det påfølgende året. Med nær 200 000 solgte album fordelt over tre utgivelser og utsolgte turneer her hjemme og på kontinentet er Kaizers Orchestra et fenomen og en opplevelse helt utenom det vanlige.

Live At Vega er i salg fra mandag 6. mars.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.