Please Come Back – Enkel rock med masse nerve

Please Come Back – Enkel rock med masse nerve

Catfish Haven tok navnet sitt fra det lille stedet der vokalist og mannen bak de fleste låtene, George Hunter, vokste opp – før han flyttet til Chicago og møtte de to andre bandmedlemmene. Sammen har de søkt oppmerksomhet på den gode gamle måten med å spille så mange konserter som mulig og spre sitt musikalske budskap gjennom enkle demoutgivelser.

Det har resulter i at de ble plukket opp av Secretly Canadian og gir ut EP-en Please Come Back. Som vanlig viser det seg at bandet som dette plateselskapet har plukket opp holder et godt nivå, Catfish Haven leverer varene med sin debut.

Please Come Back består av enkel indierock med inspirasjon av soul og blues. Bandet sper i liten grad på med mange og varierende instrumenter, men holder seg hovedsakelig til bass-, trommer- og gitar-løsningen. Enkelt og velfungerende. Produksjonen er langt fra glattpolert, snarere temmelig møkkete og ukomplisert. Dette lukter -og er – en plate etter slagordet det enkleste er ofte det beste.

Best lykkes de med sporene Crying Shame og Still Hungover. Den første er en rolig sak der de legger inn litt pianoklimpring, som sammen med det klagende og virkningsfulle refrenget gi låten det lille ekstra. Still Hungover kan nesten minne om en lo-fi-versjon av Red Hot Chili Peppers fra nittitallet. Friskt, fengende og med plenty av nerve.

Catfish Haven gjennomfører altså debuten med stil, og Secretly Canadian viser seg nok en gang som en stødig leverandør av ny og god musikk.

NB! Sjekk ut denne EP-en og resten av katalogen til Secretly Canadian på www.secretlycanadian.com.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.