Every Little Piece – Hell følger opp

Every Little Piece – Hell følger opp

Sørlendigen Thom Hell leverte en nydelig, melankolsk perle da han albumdebuterte med I Love You. Undertegnede var en av de som lot seg begeistre av det forrige albumet.

Oppfølgeren Every Little Piece er kanskje ikke like umiddelbart innbydende som forgjengeren. Låtene har fått et noe mer dempet uttrykk denne gangen. Tidligere spennvidde i arrangementer er ofret til fordel for det mer direkte og enkle – noe som fungerer spesielt bra på den vare Don’t Pretend og vakre Forgiven.

Plata inneholder imidlertid mange melodier som beviser at Hell er en låtskriver og artist som fremdeles snekrer poplåter med følsom sans for detaljer. Et godt eksempel er melodramatiske I Love You(!).

Plata river likevel ikke så hardt i deg som debuten, og til tider mangler den såre intensiteten som albumet I Love You hadde.

Men, og dette er viktig: Store forventninger etter at førstealbumet bergtok mange med sin gledelige melankoli, bør ikke stå i veien for at de samme kan la seg henrykke av Every Little Piece. Det er nemlig ei svært god plate og en sterk oppfølger til en av de beste platene i 2004.

Bjørnar Hjellen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.