Flat-Pack Philosophy – Fremdeles liv i gamle helter

Flat-Pack Philosophy – Fremdeles liv i gamle helter

Om tittelen er et adri så lite spark til IKEA-kulturen skal være usagt, men på Flat-Pack Philosophy virker Manchester-heltene fra slutten av syttitallet nesten like sultne som de var det for rundt tretti år siden. Buzzcocks finner likevel på ingen måte opp kruttet på nytt, men bevares så virile og relevante denne gjengen fremdeles synes å være.

Selv om det nye albumet ikke akkurat teller en ny klassiker á la Ever Fallen In Love (With Someone You Shouldnt’ve Fallen In Love With)? eller Orgasm Addict, så er vi utvilsomt innom mye godsaker her. Helhetlig blir resultatet hakket for pompøst til å komme helt opp på nivå med det beste gutta leverte på syttitallet, men på sitt beste er Pete Shelley og kompani farlig nær. I hvert fall i enkelte innslag.

Blant annet gjelder det åpningssporet og tittellåten Flat-Pack Philosophy og den neste, Wish I Never Loved You, som vitner om at heller ikke de tekstmessige kvalitetene er glemt eller svekket av alderdom. Andre høydepunkter som kan – og som fortjent bør – trekkes frem er Soul Survivor, God, What Have I Done, Big Brother Wheels og ikke minst Sound Of A Gun.

I det hele tatt er dette albumet i sin helhet fylt opp med i alt 14 godlåter som i gjennomsnitt tikker inn på to og et halvt minutt. Nesten som i gode gamle dager altså. Og de som tror Green Day og deres like av i dag serverer punk, bør sjekke ut dette før de snakker altfor høyt.

Oppsummert kjennes dette albumet ut som et svalt ekko fra 1977, uten at det synes verken pålagt eller kunstig. Buzzcocks anno 2006 virker derimot nærmest å være samme ekte vare som Buzzcocks anno 1976. Noe som slett ikke er verst levert fra disse legendariske, dog aldrende punkerne.

NB! Buzzcocks spiller på Elm Street i Oslo, mandag 24. april!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.