Loveheart – Tidlig høst

Loveheart – Tidlig høst

Den britiske låtskriveren og multiinstrumentalisten Merz, eller Conrad Lambert som han egentlig heter, ga ut en plate på Sony i 1999, en utgivelse han fikk strålende mottakelse for. Men etter at majorsatsningen ikke var alt han kunne ønske seg, tok han den vanskelige avgjørelsen av å la kontrakten i stikken. Derfor har det helt frem til nå vært stille fra denne kanten. Men nå slipper han altså endelig oppfølgeren i form av Loveheart.

Merz har hatt æren av å bli anbefalt av Chris Martin fra Coldplay, et skussmål som kan svinge begge veier for platekjøpere. Enten kan man ta det som et sikkert tips, og med det i tankene sjekke ut sakene, eller kan man ta det som en direkte ordre om å la platen forbli uhørt. Hvor utrolig det enn høres ut: Det er den som velger å stole på Martin, som gjør det beste valget!

For ved noen anledninger på Loveheart, er det som om Merz sitter oppi en gullgruve og hakker ut edle stoffer. Aller best er låta Dangerous Heady Love Scheme, som er en mektig høstballade av beste erkebritiske merke. På sett og vis kunne dette vært en låt som The Coral kunne spilt inn til andreplaten Magic And Medicine. Den er lett melankolsk, men det er såpass med driv at den aldri blir verken tungsindig eller trist. At den også har et lett psykedelisk tilsnitt, gjør den til en meget sterk og fengende poplåt.

En annen god låt verdt å nevne spesielt er Butterfly. En forførende smidig hyllest til alle flotte jenter som befinner seg rundt en, men som man ikke har sjans på. Det er også denne typen låter, det vil si de det er mest futt i, som står for de sterkeste øyeblikkene på denne forsinkede oppfølgerplaten.

Når Merz roer ned tempoet, blir nerven i låtene skadelidende. Piffen går liksom litt ut av dem, og de blir ofte for monotone til å forbli interessante nok. Conrad Lambert gjør mye riktig på denne platen, og han gjør ære på folk som Nick Drake og Van Morrison på en fin måte. Men selv om det er fint og hyggelig å høre på, klarer ikke de roligere låtene helt å levere varene.

Loveheart er derfor en plate som, ved å være kjempeflott på sitt beste og trivelig på det jevne, kaller inn til en meget tidlig høst.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.