Scroll To Top

Vidar Vang – Nedstrippet og delikat

Artister: Sjangre: , ,
Karakter

La det bare være sagt med en gang; dette er en god plate! Vidar Vang holder seg for det meste til den formelen han kjenner best, og det er en formel blant andre også Ryan Adams er kjent for å benytte. De to blir da også hyppig sammenlignet, og det er en sammenligning Vang tåler uten problemer.

Når man har snakket om nordlendingen fra Bjerkvik har også Bruce Springsteen, Neil Young og Talk Talk vært nevnt i samme åndedrag, men denne gangen virker det som disse elementene har blitt tonet litt ned. Platen er mer nedstrippet enn hva vi har hørt fra denne kanten tidligere, og kanskje er noe av årsaken at backingbandet Northern Men ikke er kreditert her.

Flere av bidragene på denne platen er da også prøvd ut på veien som ensom trubadur, og Vidar Vang har blitt et fokusert, tilbakelent album med mer kassegitar enn twang og vreng. Nå har han riktig nok hatt utmerket musikalsk hjelp i studioet, men følelsen er at dette i større grad enn før er singer/songwriteren Vidar sin plate.

Det aller meste foregår uten de store utblåsningene, og akkompagnert av både fele og munnspill gjør det sitt til at leirbålstemningen tidvis er godt på plass. Andre ganger føles konturene av en slags ensom storby-country – ikke fryktelig ulikt hva Ryan Adams gjør på sitt flotteste. Sometimes I Stay Up At Night er låten som gjør dette best, og også den som rager høyest blant de ti sporene.

Hard To Follow, Hard To Find er også en perle, med sin slentrende landeveisrytme. Alive er en annen nydelig sang, hvor Mikael Lindqvist gjør en herlig jobb på piano. I’ll Be Johnny And You’ll Be June er en flott kjærlighetsballade som setter et stille og verdig punktum for denne intime platen.

Mannen må ha vært ganske kritisk i utvelgelsesprosessen, for det tar ikke mer enn tretti minutter og femten sekunder å spille igjennom alle de ti bidragene her. De er imidlertid så gode alle sammen at det i virkeligheten tar mye mer enn en halvtime å bli ferdig med albumet. Det er også det eneste å trekke for her, for denne platen plasserer Vidar Vang der han hører hjemme: Nemlig på toppen!

Om skribenten

kommentarer