Avslappet nattpop

Avslappet nattpop

(Soria Moria, Oslo – fredag 3. mars 2006)
Foto: Nils F. Skumsvoll

Karen Jo Fields med band ga bort noen enkle og fine musikkopplevelser til et lydhørt og avslappet publikum på Torshov denne fredagskvelden. I den avslappede atmosfæren i baren på Soria Moria fikk Fields følelsesladde og dempede låter god plass og god grobunn. Hun briljerte eller trollbandt aldri, men underholdt publikum enkelt og uanstrengt, mens hun ga dem mer enn nok gulrøtter til å gjøre kvelden minneverdig.

Fotograf: Nils F. SkumsvollCowgirl
Hun stilte med gitarist, bassist og trommis, mens hun selv trakterte den akustiske gitaren – hovedrollen innehas derimot av Karen Jo Fields‘ sterke og klare stemme – som vanlig. Første gang publikum virkelig får føling med hva hun kan levere kommer med Along The Riverside fra hennes debutalbum Embrace Me. En sår og rolig intens poplåt i kjent singer/songwriter-stil. Minst like mye følelser er det i låten Was It You fra hennes siste album In Your Pages som ble sluppet sist høst. Dette skulle også vise seg som et foreløpig høydepunkt for kvelden.

Karen Jo fields har, som så mange andre artister som plasseres i singer/songwriter-båsen, hentet en hel del inspirasjon fra country-sjangeren. Dette viste hun naturlig nok gjennom sin musikk på Soria Moria, men alle kunne se det allerede da hun entret scenen i uklanderlig cowgirl-bekledning – dog uten hatten.

Lett stemning
Publikum var imidlertid av den sedate sorten denne kvelden; det sittende kafépublikum. På scenen tok de heller ikke tungt på situasjonen og kveldens hovedperson lot ikke anledningen til å bruke bassisten som kombinert servitør og medmusikant der hun sendte han av gårde etter forfriskninger mellom låtene.

Mot slutten av kvelden kom hun med de låtene som de fleste kjenner henne for. Først med Embrace Me – ingen Karen Jo Fields-kveld uten – og som siste låt ut kom ”kjenningsmelodien” Chase The Blue fra albumet med samme navn. Sistnevnte var for anledningen pakket inn i et noe mer rocka og røft uttrykk enn vanlig, men lett gjenkjennelig og det ble et verdig punktum for en fin Torshovnatt.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.