Chasing Time: The Bedlam Sessions – Tidtrøyte fra James Blunt

Chasing Time: The Bedlam Sessions – Tidtrøyte fra James Blunt

Når man hører et slikt navn er riktig nok ikke en liveplate det første som faller en inn, men snarere en slags samling med ekstramateriale fra studioinnpillingen. Likefullt, dette er en DVD fra et opptak fra BBC, og de som vil ha noe i bilen får også med en bonus CD fra en konsert i Irland. Akkurat hvor i Irland sistnevnte er spilt inn vil ikke James Blunt dele med oss, bare at den er en del av turneen han gjennomførte der.

Back To Bedlam ble en av de mest solgte albumene i 2005, og Blunt dermed et av de største navnene. Hadde han trodd det da han forlot den britiske hæren, mon tro? Det finnes vel knapt en lytter i hele Norge som ikke kan nynne gjenkjennende til Goodbye My Lover og You’re Beautiful, takket være det som på godt norsk heter ”heavy rotation”. Kanskje ble det for mange litt elsk eller hat når det gjaldt denne engelskmannen, men at han omsider fikk et kraftig kommersielt gjennombrudd kan ingen benekte.

For tiden er han visstnok i full gang i studio med å spille inn etterfølgeren, men for å stille tørsten slipper han altså denne liveplaten i mellomtiden. Problemet er bare at det i bunn og grunn ikke er så lenge siden Back To Bedlam var heit blant det kjøpende publikum, selv om han slapp den allerede i 2004. Vi har liksom ennå ikke rukket å spørre oss selv om hvor det ble av James Blunt, for å si det sånn.

For fans av Blunt vil neppe dette være noe problem, og de som gikk glipp av ham i Oslo Spektrum får trøste seg med å se denne konserten. Er man interessert nok er det sikkert også spennende nok å høre sangene fra Back To Bedlam spilt live. Men hvor mange av de som rakk å tenne på Blunt har oppnådd denne interessen? Det er greit at han markerte seg som en spennende låtskriver, men man kan lett stille spørsmål ved nødvendigheten av denne utgivelsen?

Selve musikken står til godkjent, men heller ikke så altfor mye mer. Som man kanskje kunne forvente er ikke vokalen like klokkeren og polert live som i studio, men i dette tilfellet er det faktisk en positiv ting. Singer/songwriteren James Blunt med fløtestemmen kan fort bli litt for mye av det gode, og litt rasping nå og da oppleves som kjærkomment.

Særlig på No Bravery, den sterke balladen om grusomhetene Blunt opplevde i Kosovo, er fremførelsen slik at sangen fremstår som innstendig og troverdig. Derfor er den også høydepunktet, her som på studioplaten. Man kan se det i øynene hans; denne mannen var der. Som han visstnok har sagt; ”I’ve been shot at more times than 50 Cent.”

Alt i alt er Chasing Time: The Bedlam Sessions en musikalsk sett helt OK samling, men omstendighetene tatt i betrakning oppleves den ikke som særlig annet enn et forsøk på å smi mens jernet er varmt. Det hadde smakt bedre med et nytt studioalbum.

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.