3121 – Prince på det jevne

3121 – Prince på det jevne

I likhet med de foregående platene, sist med Musicology i 2004 som kunne antyde at Prince er tilbake for full maskin, makter heller ikke årets utgivelse 3121 å overbevise hundre prosent.

Prince har riktig nok funnet tilbake til sine funk-røtter og inviterer til en helt ålreit reise inn i hans forunderlige verden hvor begreper som soul og funk har en minst like fremtredende rolle som i gode gamle dager.

Det tar ikke mange sekunder før Princes umiskjennelige signatur lett kan gjenkjennes. 3121 er i så måte en fullverdig Prince-utgivelse, fullt på høyde med noe av det beste av det han har gjort siden storhetstiden på åttitallet. Og dette er videre en langt jevnere og derfor også bedre plate enn forgjengeren fra 2004.

Aller best fungerer det i funk-killeren Love, som på en måte er en svært typisk Prince-låt med referanser tilbake til låter som Controversy, 1999 og Housequake fra klassikeren Sign O’ The Times fra 1987, men som på en annen måte føles som noe han har gjort bedre før. Fury er et annet spor som trekker linjer tilbake i tid, og da til Purple Rain-epoken.

Andre bidrag som kan fremheves er The Word og singlene Black Sweat og Beautiful, Loved And Blessed. I sistnevnte introduserer Prince sitt nye funn Tàmar, som selv slipper sitt album med samme tittel i mai.

Likevel og tross alt så viser dette at mannen er tilbake med det han kan best og leverer her et knippe sexy låter med høy underholdningsverdi og ditto kvaliteter. Slett ikke dårlig med andre ord, men heller ikke fryktelig spennende da vi nok bare må innse at Prince har lagt sine beste dager som artist bak seg for mange år siden.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.