Kraftwerk til Oslo og Bergen!

Kraftwerk til Oslo og Bergen!

Elektropionerene i Kraftwerk er dermed første booking som offentliggjøres fra Rockefellers side på Sentrum Scene etter at det i forrige uke ble kjent at 20-årsjubilanten overtar styringen av nabostedet.

Kraftwerk har gitt ut banebrytende, nyskapende og fremfor alt utrolig fengende musikk siden midten av syttitallet. Tyskerne er pionerene som gjorde elektronisk musikk til en sjanger allerede tidlig i dette tiåret med albumene Autobahn, Trans-Europe Express og The Man-Machine.

Definerte en hel sjanger
Kraftwerk oppnådde også listesuksess med singler som Showroom Dummies, The Robots, The Model og Tour de France gjennom sytti- og åttitallet. Kraftwerk har vært en uvurderdelig inspirasjonskilde for en rekke band og artister som definerte en helt ny sjanger med sine synthesizere. Depeche Mode, David Bowie, Madonna, Primal Scream, Beck, The Chemical Brothers og Röyksopp er bare noen av dem som har latt seg inspirere av robotmennene fra Düsseldorf. Sist Kraftwerk besøkte Norge var i februar 2004. Da solgte de ut Rockefeller to dager på rappen, på rekordtid.

På scenen er Kraftwerk en helt spesiell opplevelse der de gjennom sofistikert bruk av visuelle hjelpemidler klarer å vise den diffuse grensen mellom menneske og maskin i vår moderne sivilisasjon.

Deres siste utgivelser er albumet Tour De France Soundtracks fra 2003 og livealbumet og DVD-en Minimum-Maximum som kom i fjor og som består av opptak fra 2004-turneen.

Showet tyskerne bringer til Norge i august skal ifølge arrangøren være uhyre eksklusivt, for det er kun Bergen og Oslo av skandinaviske byer som får oppleve Kraftwerk i liveutgave i 2006. Bandet spiller i Grieghallen i Bergen mandag 7. august og på Sentrum Scene i Oslo tirsdag 8. august. Billettene til konsertene legges ut for salg lørdag 25. mars. For ytterligere informasjon, besøk www.rockefeller.no eller Posten.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.