Who Do You Think I Am? – Kom og dans

Who Do You Think I Am? – Kom og dans

Funkrock-gruppen Focolift har bruk lang tid på å albumdebutere, men når de nå gjør det, med den Andreas Berczelly-produserte (Minor Majority) Who Do You Thing I Am?, gjør de det overbevisende. Egentlig er bidragene fra og med låt nummer to, Got What It Takes til låt nummer syv, Zepro, uskikkelig bra. Det er in-your-face danserock, med elementer av Average White Band, Orange Juice og Sly & The Family Stone, som gjelder. Kjenner du ikke rykking i rytmefoten når disse låtene dures i gang, bør du vurdere å få den sjekket hos legen.

Two Strings (Pop), som var en traver på Svisj for et års tid tilbake, er inkludert på denne skiva, og den har ikke blitt en tøddel dårligere med tiden. Simpelthen tre minutter med popmagi, som håndterer dårlig stemning, like effektivt som sol tar seg av dugg. De resterende låtene på albumet holder også et fin-fint nivå, men det er på disse fem låtene det for alvor slår gnister.

Who Do You Think I Am? består av materiale bandet har fremført live hundrevis av ganger gjennom de åtte årene gruppen har eksistert, og det er derfor et tight produkt vi blir servert. Men dette forhindrer ikke at skiva føles noe tilfeldig sammensatt. At de for eksempel tok med den svært lite tilgjengelige introen til Zepro som et hvileskjær mellom überlåtene sine, og plasserte en opplagt åpningslåt som Drømmen Om Dhollandia, helt til sist, sier noe om at det kanskje gikk litt vel rakst i svingene under produksjonen. I det hele tatt burde de ha jobbet mer med oppbygging av albumet, slik at kontinuiteten kunne blitt bedre.

Men, bevares: Focolift har fremtiden foran seg, og det blir veldig spennende å se om bandet klarer å markere seg fremover. Med Who Do You Think I Am? har de alle fall et upåklagelig utgangspunkt for å lykkes videre. Og har du ikke fått meg deg Focolift live ennå, så er det virkelig på tide, da de fortsatt er et av rikets aller, aller beste liveband.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.