Fra keiser til konge

Fra keiser til konge

(Rockefeller, Oslo – Fredag 14. april 2006)
Foto: Pål Dimmen

Fotograf: Pål DimmenOm det var glissent på festivalens åpningsdag, var det nok kun fordi publikum satt hjemme og varmet opp med gamle Emperor-plater. For under kveldens, og festivalens, største opptreden var Rockefeller så tettpakket at det knapt gikk an å bevege seg. Kanskje ikke så rart med tanke på at black metal-legendene skulle gjenforenes.

Emperor er utvilsomt et av landets mest innflytelsesrike og innovative band uansett sjanger. Med klassiske utgivelser som In The Nightside Eclipse, Anthems To The Welkin At Dusk og Prometheus – The Discipline Of Fire har bandet, sammen med Darkthrone og Mayhem, banet vei for det norske oppnedkorstoget.

Eksplosivt
Forventningene var naturlig nok gigantiske til kveldens avslutningskonsert. Med introen fra Into The Infinity Of Thoughts fra nevnte In The Nightside Eclipse braket det løs, og vi fikk en halvannen times maktdemonstrasjon i black metal. Ihsahn, Samoth og Trym spilte som avguder og leverte låter fra samtlige Emperor-album, inkludert en strålende versjon av In The Wordless Chamber fra Prometheus.

Fotograf: Pål DimmenIhsahn, som i disse dager er ute med den meget oppegående soloplaten The Adversary, var i storslag og gliste bredere og bredere etter hvert som publikum ropte på mer. Konserten kulminerte i en eksplosjon etter Inno A Satana, men det var ikke slutt riktig enda. Bandet kom tilbake på scenen og gjennomførte ekstranumrene I Am The Black Wizards og Ye Entrancemperium til stor glede for et allerede ekstatisk publikum. Dette var en opplevelse av de sjeldne.

Dette spilte Emperor:
Into The Infinity Of Thoughts
The Burning Shadows Of Silence
Cosmic Keys To My Creations & Times
Thus Spake The Nightspirit
An Elegy Of Icarus
Curse You All Men!
Wrath Of The Tyrant
With Strength I Burn
Towards The Panthoeon
The Majesty Of The Nightsky
The Loss And Curse Of Reverence
In The Wordless Chamber
Inno A Satana

Ekstranumre:
I Am The Black Wizards
Ye Entrancemperium

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.