Scroll To Top

Diamonds In The Rough – Kun for spesielt interesserte

Artister: Sjangre: ,
Karakter

Hva skjer når man lar gitaristen i et band slippe seg øs med en egen utgivelse? Jo da blir det mye gitar og lite annet. Det er egentlig like greit i dette tilfellet. Ian Person serverer en del moro på gitaren, og den litt tynne vokalen hans har ikke stort å bidra med. Person gjør det meste selv – inklusive låtskrivingen, men noen steder har han fått med seg de andre i The Soundtrack Of Our Lives som hjelpegutter.

Det selvtitulert albumet til Diamonds In The Rough ble til ved at Ian Person ble spurt om han kunne lage musikk til en svensk tv-serie. En tv-serie som aldri ble ferdig, og som nå er vraket. Å si at prosjektet Diamonds In The Rough burde fått den same skjebnen som tv-serien er å overdrive, men Person har ikke klart å lage mange nok gode låter til at denne albumutgivelsen blir noe mer enn et middels sideprosjekt.

Det noen fine øyeblikk, men det er som om han ikke har tatt seg tid nok til å holde fast i dem og gjøre dem sterkere og tydeligere, tanken på hastverk slår undertegnede.

Det er noen lyspunkter, som gladpopen på spor nummer to, Spiders – en lystig og morsom låt med en fengende melodi som fester seg. Dessverre klarer ikke Diamonds In The Rough holde lytterens interesse gjennom hele albumet, de femten låtene og femti minuttene blir i meste laget – noe som ikke kan sies å være noe godt tegn for et album.

Musikken er naturlig nok ikke helt ulik den vi kjenner fra TSOOL. Det er en hel del energi, og innimellom virker det som om de slipper seg løs og morer seg – slikt smitter gjennom høytalerne. Men på de fleste sporene virker de noe uinspirerte og halvhjertede. Musikalsk krydring som hint til irsk folkemusikk på Trickster er ikke nok til at man ikke sitter igjen med en følelse av kjedsomhet etter å ha hørt albumet.

Om skribenten

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

kommentarer