Løssluppent og fengslende

Løssluppent og fengslende

(Kamelon, Bergenfest – Bergen, søndag 30. april 2006)
(Foto: Ole Martin Hoel)

Todd Snider er kjent som en singer/songwriter med god nese for americana og folk-rock. Han har også hatt sine episoder med dop- og alkoholmisbruk, noe han åpent forteller i mange av sangene – fulle av selvironi og anekdoter fra livet han har levd. «I thought that I’d be dead by now…but I’m not», forteller Snider i Age Like Wine fra hans seneste plate East Nashville Skyline. En av Todd Sniders største styrker, er hans utrolige fortellerevne. Et talent han demonstrerer til fulle i live-sammenheng.

Fotograf: Ole Martin Hoel En mann og hans gitar
I så måte ligner han litt på Johnny Cash, en mann som forøvrig passende nok prydet veggene på Kamelon i går. Med band fortoner Snider seg som en mann med begge beina plantet i country og folkrock, men på egen hånd blir singer/songwriter-genene mer tydelige. Kun bevæpnet med en hatt, gitar og et bredt smil, holdt han hele Kamelon fengslet den drøye timen konserten varte.

Vant publikum
Folk var også tydeligvis med på notene, for latteren satt løst og oppfordringer til sanger kom med jevne mellomrom. Snider var da heller ikke snauere enn at han la sin egen settliste til side og spilte det meste publikum spurte etter. Blant annet gjorde han Allright Guy til allsang fra salen, og den eminente avslutningen med evergreenen Enjoy Yourself gjorde at alle gikk ut fra lokalet på en glad note.

Det var rett og slett skikkelig trivelig å være på Kamelon og høre denne americana-artisten som nesten kunne vært stand-up komiker. Han har så treffende sanger, gode melodier og tragikomiske tekster at man ikke kan unngå å bli revet med. Det eneste som manglet var at denne konserten foregikk i Nashville.

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.