El Dia De Los Puercos – Fortsatt på toppen

El Dia De Los Puercos – Fortsatt på toppen

Det er ikke mange av dem, de norske hip hop-klassikerne. Kristiansands Darkside Of The Force sikret seg derfor en plass i en meget eksklusiv klubb, da de med den selvtitulerte debutlangspilleren i 1997 leverte en plate som nettopp kan kalles en klassiker. Nå er gruppen, som består av halvbrødrene Oscar Sepulveda og Salvador Sanchez, samt beatsnekker Christian ”Breakneck” Sørensen, tilbake med en ny fullspiller, El Dia De Los Puercos. Endelig får vi nesten si, ettersom de har vært sårt savnet i mellomtiden.

Det Darkside Of The Force gjør med comebackplaten El Dia De Los Puercos, er lite annet enn meget imponerende. For akkurat som gruppen var et hestehode foran sine utfordrere i 1997, er de fortsatt på toppen av gamet i dag. De har funnet et uttrykk som er annerledes fra annen norske hip hop, noe som nok en gang setter dem i førersetet. Både Salvador og Oscar er førsteklasses MCer, og deres særegne rimteknikker utfyller hverandre på svært god måte. Det låter så naturlig og uanstrengt når de spytter ut rimpartier, og de virker sultne på suksess og klare for å vise hvem som har kommandoen på den norske hip hop-skuta.

Men gode rimryttere gjør ingen plate alene. Dj Breakneck avleverer tidvis beint ut spektakulære beats. De er ikke iøyenfallende på hitmåten, men i egenskap av å være så innholdsmettende og gjennomtenkte som de er. Du kan begynne hvor som helst på skiva og støte på bra låter, eller du kan begynne fra startkuttet E.D.D.L.P og ta del i en usedvanlig helhetlig og velstrukturert skive. Blast Anthother Missile, We Don’t Believe In They Shit, Somehow Someway, Militant B-Boy, Everywhere We Go og Borderline MC’s er bare noen av høydepunktene på denne platen. En skive som bør kunne appellere til de som er opptatt av detaljrikdom i musikken de hører på.

El Dia De Los Puercos er i bunn og grunn et solid album fordi den ikke er laget med tanke på å bedriver uhemmet publikumsfrieri, men på å lage så solid hip hop som mulig. Resultatet er en skive som skiller seg ut fra mengden, og som bekrefter trioens posisjon som landets beste hip hop-act. Ettersom Darkside Of The Force igjen setter standarden for norsk hip hop, blir det spennende å se om resten av hip hop-Norge har de kvaliteter som skal til for å følge opp. El Dia De Los Puercos er kort og godt en veldig bra plate, som etter alle solemerker vil bli stående som den beste norske hip hop-skiva fra 2006.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.