Categories: Plater

Shaking Hallelujah – Energisk lurveleven

Silence The Foe er et av landets aller beste liveband. De øser, skriker og larmer slik at publikum skal være like utmattet som bandet etter konsertslutt. Denne unike intensiteten kan man bivåne senere i år, når gruppen blant annet blir å se på Øyafestivalen, på torsdagsutgaven av Øyanatt.

Etter at bandet har gitt ut flere småutgivelser er det nå duket for debutfullspilleren Shaking Hallelujah, og som ventet går de rett på sak uten å dvele rundt uvesentligheter. Fra lurvelevenet begynner med tittelkuttet Shaking Hallelujah til det avslutter med albumets beste enkeltkutt Shape Me Straight (Or Make Me Cool), er det null-tull og øs-pøs garasjehardcore som gjelder.

Shaking Hallelujah er en plate med et mørkt og kaotisk lydbilde. Et lydbilde som kommer til sin rett når man er i humør for å ramponere ting, som for eksempel etter at du har sett fotballaget ditt bli ydmyket på hjemmebane av erkerivalen. Platen passer som hånd i hanske til denne typen scenario, fordi den gir deg mulighet til å generere alt av innstengt frustrasjon og sinne, over i andre, mer aksepterte former for atspredelse enn herping. Som for eksempel rockespark og solopoging.

Det eneste som trekker ned helhetsinntrykket, er at det skorter litt på uforutsigbarhet og variasjon i låtene. Selv om bidrag som I Killed The Last Punk, Heaven Have Me og Cover To Discover er knalltøffe, blir sangene for like hverandre til at helheten full ut klarer å overbevise. Silence The Foe viser med denne langspilleren at de har gode ting på gang. Og med en tøtsj mer variasjon i låtmaterialet, vil de bli like overbevisende på plate som de er live.

Andreas Haslegaard

Recent Posts

Holder det nede med rap på norsk

Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…

2 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2023

Hun har vunnet en drøss med priser, samarbeidet med alt fra Röyksopp til Timbuktu, og…

4 måneder ago

De beste reutgivelsene i 2023

Musikkbransjen fortsettet å pumpe ut reutgivelser på vinyl. Plateconnaisseur og Panorama-grunnlegger Paul A. Nordal viser…

4 måneder ago

Her er våre musikkfavoritter fra 2023

Hvilke album likte du best i 2023? Vi stilte dette spørsmålet til våre gode venner.…

4 måneder ago

Hyller Hammersland

Dagen før ettårsdagen for Pogo Pops-legendens bortgang, samles en bukett med kjente artister på USF…

5 måneder ago

Her er de beste albumene fra 2022

Året er omme og fasiten er inne. Her er de beste albumene fra 2022, ifølge…

1 år ago