Out Of The Angeles – Berg- og dalbane

Out Of The Angeles – Berg- og dalbane

Både ja og nei. De aller hvasseste melodiene, som det var mange av på førsteskiva til Amusement Parks On Fire, er det færre av på Out Of The Angeles.

Platas desidert beste låt er To The Shade, som har en kilende popmelodi ikledd suveren shoegazerprogdrakt – ikke ulikt fenomenale Venus In Cancer fra debutplata Amusement Parks On Fire. Her viser de at det er mulig å få det til: Dansbar shoegazerpop.

A Star Is Born er et annet flott spor. Der drar unge Michael Feerick og bandet på noe mer, og fremstår nesten som uadvendte rockere. Det minner om britiske Ride i godt humør, og vi tar oss selv i å glise bredt mens vi åpner en ny øl.

Låten går uten opphold over i rolige At Last The Night, der drømmende partier oljet med sørgmodige strykere vitner om at bandets platesamling inkluderer Sigur Rós og Spiritualized.

Singelen Blackout er forholdsvis enkel, umiddelbar og radiovennlig, og er nok egnet til å skaffe bandet nye fans.

Dessverre inneholder skiva flere labre låter med svak melodi. Cut To Futureshock er en lang og relativt intetsigende/anmassende utblåsning som trekker ned. So Mote It Be er monoton, og preget av meloditriks vi har hørt bandet bruke før.

Selv etter mange gjennomhøringer er det klart: Enkelte av låtene er for like. Er melodikilden tørr? Skal bli spennende å se hva den vanskelige tredjeskiva bringer når den kommer.

Generelt er plata et barslagsmål der svingslagene hagler fra My Vitriol, Ride kaster stoler veggimellom, My Bloody Valentine sparker i alle retninger mens Sigur Rós passer på at alt går riktig for seg. The Jesus And Mary Chain, som er for gamle til å slåss, heier over en whisky. Bak bardisken står gutta i Serena Maneesh og tar notater.

Dette er mørke gitarsonater for kjellermenneskene som aldri går på Aker Brygge. Skurrende, tidvis klagende, lett dronende, litt innadvendt og ganske så vanedannende materie som er så langt fra Radio 1, P4 og Kanal 24 som det er mulig å komme.

Men kvaliteten går opp og ned som en berg- og dalbane.

NB!Denne plata kan kjøpes i butikkene fra 10. juli 2006.

Dag Yngve Dahle

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.