Tung politisk oldschoolpunk

Tung politisk oldschoolpunk

(Pavilion Jr., Roskilde Festival, Roskilde, Danmark – tirsdag 27. juni 2006)
Foto: Mårten Skogmo

Bandet 200 inntok en fullsatt Pavilion Jr. og sparket kontant i gang med sine sjelden mer enn et minutt lange låter. Publikums reaksjon lot ikke vente på seg en brøkdel av tiden. Det må påpekes at å spille på Roskilde Festivals eneste åpne scene, for et publikum som potensielt sett kan bli flere titusener konsertsultne festivalgjengere før selve festivalen har begynt, ikke nødvendigvis trenger å være den aller største utfordringen for et band med en viss mengde liveerfaring i ryggsekken. Likevel skal 200 ha all ære for at dette ble en heftig konsertopplevelse.

Old school
Punk-trioen spiller en form for old school punk som, med sine definitivt merkbare politiske undertoner, sender nåla på assosiasjonskompasset i bakhodet i retning av band som The Dead Kennedys, men med til tider meget Motörheadske gitarriff.

Fotograf: Mårten SkogmoMellom låtene blir små apeller om deres overordnede mål om et suverent Færøyene servert et lettantennelig festivalpublikum, som kan mistenkes for å egentlig bry seg fint lite om annet enn rå punk og god drikke.

Kort sett
Etter en drøy halvtime er det hele tilsynelatende over, og de færøyske gutter forlater scenen. Det er ikke publikum spesielt begeistret for, så etter to minutters intens klapping og roping er 200 tilbake med mer frigjøringspropaganda av det mindre lettfattelige slaget.

Tre minutter, og like mange låter senere er det definitivt slutt. Ekstranummer på Roskilde Festival er ikke mange band forunt, så det gjelder å gi seg mens leken er god.

Mårten Skogmo

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.