Scroll To Top

Høstens program på Hulen

Foto: Frode Jørum

Det hele starter med en konsert der du kan vinne vinne fribilletter her på Panorama, nemlig Midlake 11. august. Kjennetegnet for amerikanske Midlake er det originale lydbildet. Musikken står støtt i en deilig psych-pop tone, som en kombinert med et kompleksitet av følelser og tekstlig fornyelse.

Videre følger:

18. august

Valentourettes

Bandet er en sammensetning av ymse installasjoner, Valentinerne – som var Jokkes eget backingband, et medlem fra bandet Tourettes og en ihuga Jokke fan på vokal. Sammen er de klare for å bringe den avdøde rockpioneerens musikk videre. Her blir det klart for allsang, rockemusikk og det er åpent for ett og annet tårevått øye. Heder og ære for en av Norges største musikere!

25. august

Ungdomskulen

I dette tilfellet har kjært barn har mange navn. Det stemmer i alle fall for disse gutta, tidligere kjent som både Standing Ovation og Goddamnit. Men det de er mest kjent for er sine glimrende konserter, der støyende og spennende rock står i fokus.

01. september

Datarock

Denne kvelden er det duket for en dose med gøyal og deilig elektronika-rock, fengende melodier, og ikke minst de stillige uniformene som er blitt et kjennetegn for prosjektet. Duoen, som ofte stiller på scenen med både ti og tyve av sine nærmeste venner, farter for tiden både i inn- og utland med sin karakteriske og skranglete elektronika, og har i løpet av de siste årene fått mye oppmerksomhet for sitt tidligere noe undervurderte hjertebarn.

07. september

The Whitest Boy Alive

Erlend Øye er en mann med mange jern i ilden. De aller fleste kjenner til Kings Of Convinience, soloprosjektene samt arbeidet med Röyksopp og Air. Musikerens allsidighet har denne gangen funnet sitt utspring i et elektonika- dance band, hvor han har med seg to rytmiske tyskere. Hvis du har sansen for Joy Division eller New Order er dette prosjektet noe for deg.

22. september

An Evening With Pyro

Rockens redningsmenn i Pyro på NRK P3 er klare for signingsferd, og tar turen til Bergen. Gutta gir tung og deilig musikk kombinert med rock-quiz, flammer, villskap, tatoveringer og herlige premier. Pyro byr også på verdens beste en-manns-rock-extravaganza-band og selvsagt også all-star band og nydelig rock hele kvelden.

23. september

Ninjaspark (SE)

Svenske Ninjasparks leverer deilig indie-elektronica fra aller øverste hylle og spiller elektronisk musikk i den såkalte 8-bits båsen, det vil si retroinspirert dataspillaktig musikk i Nintendo- og Commodore 64-land, og det føles naturlig å sammenligne dem med landsfellene Slagsmålsklubbe. Et band med tre glade gutter som blant annet, i følge dem selv, mestrer nakenhet, pepperspray og fylledansing.

26. september

Entombed (SE) + Helheim

Som en av pionerene innenfor death-metal sjangeren har bandet stadig utvidet sitt reportair – og resultatet er slående, for metal blir ikke mer drivende, tungt og fristende enn Entombed anno 2006.

28. september

Low Frequency In Stereo

Lo-fi-postrock undergrunnsbandet fra Haugesund har mottatt strålende kritikker for sin nyeste utgivelse, den tredje i rekken. ”The Last Temptation of..” er spådd til å bli det store gjennombruddet bandet har fortjent etter mange års hard tjeneste i bransjen.

29. september

Black Debbath

Black Debbath inntar Hulen med tungrock krydret med en god dose humor og politikk som sparker i alle retninger. Det er ikke uten grunn at disse karene har utnevnt seg selv til den femte statsmakt. Deres siste utgivelse ”Naar De Døde Rocker” er utgitt i anledning Ibsen-året og er en tolkning av forfatterens liv.

06. oktober

Sergeant Petter

Med nye plate i bagasjen stiller Sergeant Petter på Hulen igjen i oktober. Debuten hans fra 2003 ble av Panorama beskrevet som ”En prikkfri debut” og siden det har bergenseren fortsatt vanen med å levere musikk av høy kvalitet.

12. oktober

Hopalong Knut

Bandet fra Trondheim har i de siste årene tatt Norge med storm. Med sin hornfylte og rytmiske ska har de imponert både kritikkere og publikum. Ni-manns orkesteret har blitt beskrevet som rene sprengstoffet på scenen, og vokalist Kristin Jensen er kjent som en av Norges mest energiske frontfigurer.

14. oktober

Amusement Parks On Fire (UK)

Amusement Parks On Fire er noe av det sterkeste som har kommet fra England på år og dag. Vi snakker gitarvegger laget av støy, og vi snakker deilig svevende rock fra 20 år gamle Michael Feerick og venner fra Nottingham.

20. oktober

Marit Larsen

Fra barnestjerne til pop-prinsesse! Marit Larsen gjorde stor suksess i tidlig alder, da som den bedre halvdelen av duoen M2M, før hun forsvant fra rampelyset. I vinter returnerte hun til scenen og platehyllene – til stående applaus fra kritikkere og publikum!

24. oktober

Danko Jones (CAN)

De har blitt beskrevet som harde, energiske, svette, farlige og veldig macho. Canadiske Danko Jones, en powertrio ledet av den meget karismatiske frontfiguren ved samme navn, er kort sagt et realt rockemonster.

03. november

Den Store Heavy Metal-festen

Hulen feirer igjen den edle musikkstil heavy metal med det årlige evenementet Den Store Heavy Metal Festen. En tradisjon siden 1998 som ikke kan rokkes ved. Bar-rekorder blir satt, voksne menn gråter om kapp med hverandre, og tung rock spilles både i disco og i bar.

17. november

Satyricon

De er en av Norges fremste eksportartikler og nå tar de endelig turen innom Hulen. Det er så klart Satyricon vi snakker om, Norges ukronede konger av den helnorske sjangeren black metal.

23. november

Ralph Myerz And The Jack Herren Band

Vill tromming fra Bergen – og nei, vi snakker ikke om buekorps. Det er så klart Ralph Myerz & the Jack Herren Band vi mener, bandet som henter inspirasjon og lydbilde både fra rock og elektronika, og koker det sammen til et brygg som kan få en hver til å kaste seg inn i dansen.

07. desember

Woven Hand (US)

David Eugene Edwards i Woven Hand er herre over sin egen skjebne. For en tid tilbake forlot han bandet 16 Horsepower, og satser nå for fullt på det tidligere sideprosjektet sitt – nemlig Woven Hand. Gotisk americana og messende, nærmest religiøse stemninger kjennetegner arbeidet til Edwards, som tidligere i år fullførte Woven Hands fjerde langspiller, ”Mosaic”.

Om skribenten

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

kommentarer