I Am, You Are, He / She / It Is – Sirka best

I Am, You Are, He / She / It Is – Sirka best

Det er ingen som kan beskylde det lille plateselskapet How Is Annie Records for å ligge på latsiden. Selskapet, som blant annet huser det fremragende post-rock-bandet Youth Pictures Of Florence Henderson, har siden 2004 rukket å komme med ni utgivelser. Flere av titlene ikke lenger er i print, men to utgivelser som fortsatt er tilgjengelige, og som er vel verdt å merke seg, er lo-fi elektronika soloprosjektet til trommeslageren i nevnte Youth Pictures Of Florence Henderson, Morfar, og det eksperimentelle rockbandet Build nest, sleep. Selv om ikke alt på disse platene er like relevant lytting, er de gode stundene verdt den bittelille prisen selskapet forlanger for dem.

Hvorfor i all verden bruke de første 107 ordene av en anmeldelse av debut-EPen til Sirka Ragnar på å promotere et plateselskap? En grunn er at Sirka Ragnar gir ut I Am, You Are, He / She / It Is på dette labelet, en annen grunn er at How Is Annie Records rett og slett fortjener oppmerksomhet. Det er langt mellom hobbyplateselskapene i dette landet som gir ut materiale i ukommersielle sjangere som emo, noiserock, post-rock, skranglecountry og lo-fi elektronika, kun fordi de synes det er gøy. Slike folk fortjener en klapp eller to på skulderen. Så klapp, klapp!

Sirka Ragnar tilhører en ny generasjon norske musikere. Ny fordi duoen mer enn noe annet henter inspirasjon fra folk som Notwist, Why? og Subtle, med Doseone i spissen. Altså figurer som kan knyttes opp i mot kreativitetssentre som Anticon og Lex Records, der det blir laget hip hop og elektronika et godt stykke uten for den blodkommersielle allfarvei.

Debut-EP-en til Sirka Ragnar I Am, You Are, He / She / It Is, bærer prov på et band som har musikalske visjoner og som ikke redde for å forsøke seg på nybrott. EP-en rommer fem låter, fordelt på totalt 17 minutter, der ingen av dem kan sies å være svake.

Førstelåta, Keep It Yours, er som snytt ut av nesen på et Doseone-prosjekt. Hovedvokalist Kenneth Silseth har en slørete, men samtidig stødig og fengslende vokalt som bør få det til å gå kaldt nedover ryggen på enhver Anticon-tilhenger. Lydbildet er kjølig, drømmende, men på en sofistikert og tilgjengelig måte. De fem melodiene som utgjør denne debut-EP-en er smarte, sære og popete om hverandre – og det er det som gjør den til en ubetinget suksess.

På EP-ens siste spor, Eim At You, der selveste Ivar Chr. Johansen (Ravi) bidrar på trompet, er det ingen vei utenom både nynning og plystring. Denne låta er kanskje neddempet og avmålt i utgangspunktet, men hvilket beist av en poplåt det utvikler seg til å bli. Den maler og maler, før den plutselig eksploderer ut i god stemning.

Sirka Ragnar viser seg med I Am, You Are, He / She / It Is som et av landets mest spennende prosjekter, og at de kan komme til nå et langt større publikum enn det tidligere utgivelser på How Is Annie Records har kunne gjøre.

Besøk How Is Annie på deres hjemmeside.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.