Give Me A Wall – Sleng deg i veggen

Give Me A Wall – Sleng deg i veggen

Nytt av året, da bransjetreffet by: Larm gikk av stabelen i Tromsø i vinter, var at utenlandske musikkblekker hadde invitert med seg prosjekter de ville vise til omverden. NME hadde blant annet tatt med seg det Leeds-baserte bandet ¡Forward, Russia! til det kalde nord. Ettersom settet denne kvartetten leverte under Tromsø-oppholdet var blant de mer energiske under festivalen, ble forhåpningene til debutfullspilleren deres skrudd i taket.

Når Give Me A Wall nå foreligger, er det sterke toner vi blir presentert for. La oss kalle det et Blood Brothers i en tight discodrakt, eller kanskje enda mer presist: Bloc Party med boksehansker og pøbelpunkfakter. Det låter simpelthen grisekult det ¡Forward, Russia! leverer. På den ene siden banker gruppen ut de heiteste dansegulvfyllerne på denne siden av Golfkrigen, i form av perler som Thirteen, Twelve, og Seventeen. På den andre siden finner vi roligere bidrag som Sixteen og mer ambisiøse rockere som Fifteen pt. II og Seven.

De fire i bandet varierer tempoet skiva igjennom, og det er en uforutsigbarhet i uttrykket som gjør Give Me A Wall særs underholdene fra start til slutt. Det vartes opp med en snerten blanding av øs-pøs rock’n’ roll og dansbar punk, som gjentatte ganger minner deg på hvorfor musikk gjør seg aller best når den spilles kjempehøyt. Bare det å høre hvordan vokalist Tom Woodhead synger/skriker seg gjennom låtene, er alene verdt både lyttertid og platepris.

¡Forward, Russia! representerer en ny generasjon partypunk, en punk som er skreddersydd på kred- og kvalitetsbevisste dansegulv. Er du i markedet etter musikk som tar det beste fra hardcore og dansepunk, er ¡Forward, Russia! og deres Give Me A Wall med andre ord noe du bør sjekke ut omgående.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.