Norsk pop- og rockleksikon på nett

Norsk pop- og rockleksikon på nett

Samtlige tekster og bilder finnes nå gratis tilgjengelig i en søkbar database på Musikkinformasjonssenteret MICs hjemmeside www.mic.no.

– Vi har kalt den nye tjenesten fra oss for MICLEX siden den, i tillegg til populærmusikkleksikonet, også inkluderer flere hundre biografier om jazzmusikere og komponister, sier informasjonssjef på MIC Aslak Oppebøen. Databasen inneholder nå over 1500 tekster takket være supplerende biografier fra MIC og Norsk Jazzarkiv. MIC forhandler også om publisering av folkemusikkbiografier.

Det ultimate oppslagsverk
– Vi er veldig stolte over å kunne presentere denne fantastiske kilden til norsk populærmusikkhistorie i digital form, men ønsker samtidig at MICLEX skal bli det ultimate oppslagsverk for hele bredden av norsk musikk. Derfor jobber vi for å inkludere et større antall artikler innenfor alle genrer, sier Oppebøen.

MICLEX inneholder ikke bare biografier. Over 4000 artister, band, ensembler, orkestre, musikere, dirigenter og komponister innenfor alle genrer er representert. Oppføringene inneholder kontaktinformasjon og lenker til hjemmesider, artikler i ballade.no, lydfiler, plateselskap, forlag, booking og management.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.