Scroll To Top

Damon Albarn – ny singel & nytt band

Tro for all del ikke at briten Damon Albarn tilbringer dagene sine med å spille cricket og spise agurksmørbrød, bare fordi det går stadig lenger tid mellom hvert Blur-album. Mannen står bak to utgivelser med tegneseriebandet Gorillaz, i tillegg til et soloalbum innspilt med maliske musikere for noen år tilbake. Dessuten skriver han på et stykke med kinesisk sirkusmusikk(!) som skal fremføres sommeren 2007.

Innimellom alt dette har Albarn stiftet et nytt band, The Good, The Bad & The Queen. Meningen var egentlig å lage et soloalbum, men etter en måned i studio med produsenten Danger Mouse før sommeren, bestemte Albarn seg for å danne band sammen med tidligere The Clash-bassist Paul Simonon, tidligere The Verve-, Blur– og Gorillaz-gitarist Simon Tong og den nigerianske trommeveteranen Tony Allen.

Sletter singelen
Førstesingelen Herculean slippes 30. oktober i Storbritannia – og sikkert med tider og stunder også her hjemme. Mystisk nok skal mastertapen med singelen visstnok slettes samme dag, hvis vi skal tro ryktene.

Om hypen funker? Billettene til debutkonserten i London’s Roundhouse 26. oktober ble revet vekk i løpet av halvannen time, noe som angivelig er ny rekord.

Om skribenten

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

kommentarer