Scroll To Top

The Shakeout – Sprudlende hitparade

Artister: Sjangre: , ,
Karakter

Hva kan man forvente seg når personell fra to så forskjellige prosjekter som Safariari og Tranquil, forener seg? For undertegnede er Splaxxter Watts alt annet enn det forventede. For hva enn det forventende måtte være: Dette er veldig, veldig bra! Faktisk så bra at når støvet etter 2006 legger seg, alt kommer til alt og vi ser på plateåret med retrobriller, så kommer debutplaten The Shakeout til å bli husket som årets norske popalbum. Noe annet vil nesten være utenkelig.

Det er slående hvor unorsk The Shakeout låter. Jon Kristian Furuheim og Andreas Ihlebæk har klekket ut et popete R’n’B-uttrykk som peker i retning av André 3000-delen av OutKast, Prince, Justin Timberlake, Gnarls Barkley og en drøss med andre sprelske festmakere.

Mellom Dance With Me (Hee-Hee) som sparker i gang platen, til den spikres igjen med Moi On Fire, blir det klart at de to musikerne, som for anledningen kaller seg Inspector Splaxxter og Doc Watts, og medhjelperne deres har unnfanget noe stort i Silverstone Studios. The Shakeout representerer 44 minutter med den beste popmusikken dette landet har fostret på Gud vet hvor lang tid… Det er lov å fiske frem store ord og karakterer når slikt skjer.

Melodiene har en leken og frisk grunnholdning, og de sitter umiddelbart. Omtrent som at du og Splaxxter Watts, selv om dere aldri har møttes før, er gamle studiekamerater, som finner tonen umiddelbart uten å måtte benytte small-talk for å bryte isen.

The Shakeout krever ingen tilvendingstid. Den åpner seg av seg selv, og du har egentlig ingen andre muligheter enn å bryte ut i dans. Eventuelt kan du lene deg tilbake, slenge beina på bordet og overvære hvordan effektiv popmusikk både kan være bra og kommersielt tilgjengelig på en og samme gang.

Ta for eksempel den euforiske dansegulvrockeren New Shoes. Hvis det er noen som har glemt hvordan en god poplåt høres ut, har de mulighet til å friske opp hukommelsen her. Liflige lyder, en stram bass og et akkurat passe dumt refreng bakes sammen til en potensiell evergreen. Sånn går det hele veien for Splaxxter Watts, da de stadig bruker enkle triks til å produsere store hits.

Liker man derfor uptempo-popmusikk, finnes det ingen grunner over hodet for å ikke digge Splaxxter Watts. De har ekstremt sterke låter, stram produksjon og en gjennomgripende inkluderende stemning over musikken sin. The Shakeout er en sprudlende hitparade, og en helt nødvendig anskaffelse for alle seriøse popjunkier.

NB! Albumet er i salg fra 16. oktober.

Om skribenten

Andreas Haslegaard

kommentarer